Puber Top Coach

 


            

 
 Drugs en/of Alcohol coaching  
   

“Niemand is rijk genoeg om zijn verleden terug te kopen.”

 

 

 

 

W E R K W I J Z E
Je drinkt te veel, gebruikt drugs. Er ontstaan problemen; op sociaal vlak, qua werk, school of studie en je zelfbeeld & eigenwaarde staat onder druk. Je zoekt een oplossing maar weet het zelf niet meer. Je wilt wel een andere invulling geven aan je leven maar weet niet precies hoe dit zou moeten.

Is het drinken, roken of slikken wel een probleem? Je hebt toch (nog) de overtuiging dat je dit zelf bepaalt. Je bent toch geen junk of loser. Mensen zeggen wel dat je moet stoppen maar ze begrijpen je niet, daar ligt het probleem niet. Als je wilt kan je wel stoppen maar waarom zou je. Het is lekker om met uitgaan of samen met je vrienden te drinken, te blowen of ander "lekkers" te nemen. Je bent toch maar één keer jong.

Je stopt echt wel, later, eens, ooit,...

Je gaat toch niet naar een psycholoog of een therapeut, waarom zou je? Je bent niet gek. Misschien kunnen ze wel wat van jou leren. Maar even serieus, is er wel een probleem? Je moeder, vader of allebei vinden van wel, maar wat vind jij? Is er een probleem?

Slaan een aantal woorden uit de volgende opsomming op jouw situatie: Wiet, blowen, speed, liegen, mdma, stelen, salvia, bedriegen & bedreigen, paddo's, schoolverzuim, verbaal en/of fysiek agressief, ongelukkig, spijbelen, kleine sociale wereld, onacceptabel gedrag, emotioneel vlak, onder je niveau presteren.

Samen met één van onze coaches ga je bekijken hoe afhankelijk je bent van de "genotsmiddelen". Gebruik jij de drugs en/of de alcohol of gebruiken zij jou? Hoe helder zie jij je eigen situatie. Wij veroordelen niet, geven feedback en zetten je aan tot denken. Bepalen niet dat je moet stoppen, gaan wel een discussie met je aan over de "winst" van het gebruiken. Wat brengt het je? En natuurlijk gaan we samen kijken of het echte leven je alternatieven kan geven.

Jouw coach is er speciaal voor jou! Heeft een vertrouwensrelatie met jou, is objectief en onafhankelijk. Je wordt uitgedaagd, geprikkeld, geconfronteerd en gecomplimenteerd! Durf jij je open te stellen? Wij komen aan huis en gaan met jou in gesprek, maar wij zijn geen therapeuten/psychologen/medici.

Jij moet zelf willen, jouw uitdaging kan jouw succes worden !

Wij willen samen met jou werken aan een gelukkige, stabiele en gezonde toekomst. In één op één gesprekken en, indien door jou gewenst, soms met je vader/moeder/vriend(in)/broer/zus erbij krijg je voldoende inzicht om zelfstandig stappen te zetten en beslissingen te nemen. Jij blijft zelf verantwoordelijk en aan het roer staan van je eigen leven. Je coach zal je nooit dwingen of verplichten. Jouw wilskracht is de sleutel naar succes.

Onze werkwijze is zeer succesvol bij jongeren die wel problemen ondervinden van regelmatig en teveel gebruik van "genotsmiddelen" maar nog niet vallen onder de noemer "verslaafd". Indien in het kennismakingsgesprek of gedurende de coaching mocht blijken dat het drank en/of drugsgebruik buiten de macht ligt van de coachee dan adviseren wij u te allen tijde de reguliere gezondheidszorg. Onze coaches werken nooit in plaats van de reguliere gezondheidszorg, wel ter aanvulling indien er sprake is van een ziekte, stoornis en/of verslaving.

     
 

 

 

V O O R   W I E
· Voor pubers (12 - 18 jaar) die (te) veel drinken, blowen, slikken en/of gebruiken
· Voor adolescenten (18 - 25 jaar) die (te) veel drinken, blowen, slikken en/of gebruiken   

 

 


U I T G A N G S P U N T E N
Wij werken volgens de volgende uitgangspunten;
· je stelt persoonlijke doelen die je wilt gaan behalen samen met je coach
· ieder mens is bijzonder. Je problemen of uitdagingen zijn vaak universeel
· je bent je eigen leider & leraar; wil je veranderen dan kan alleen jij dat verwezenlijken
· de coach spreekt je aan op je eigen verantwoordelijkheid, capaciteiten en mogelijkheden
· de coach houdt een kennismakingsgesprek voorafgaand aan het coachingstraject met jou en je ouders
· de coach is geen arts/medicus en/of therapeut; hij coacht mensen in hun eigen ontwikkeling
· heb je medische problemen (depressies, verslaving, suïcidaal, etc.)? Dan verwijzen wij je graag naar de reguliere gezondheidszorg. Wij werken wel in overleg met, maar niet in plaats van de reguliere zorg.
· je relatie met je coach is discreet en berust op vertrouwen

 

   

 

 

 

 

 

T A R I E V E N   D I E N S T V E R L E N I N G
De kosten voor de “Drugs/Alcohol Coaching” worden op uurbasis berekend.Per gesprek berekenen wij 30 minuten ten behoeve van reistijd, reiskosten, voorbereiding & verslaglegging.

Wilt u weten wat de dienstverlening van PTC voor uw situatie kan betekenen? Vraag dan een kennismakingsgesprek aan met één van onze coaches. Naar aanleiding van uw aanvraag zal onze coach telefonisch contact met u opnemen. Tijdens dit telefonisch contact zal onze coach u ook informeren inzake kosten en tarieven.


PTC  

 

        

Home | Contact | PTC| Vacatures | FAQ | Voorwaarden | Disclaimer |